Kıymalı pide tarifi!

Kıymalı pide, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Evde yapmak isteyen pideseverler işte tarifi...

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
02 Ekim 2023 14:00
GÜNCELLEME
02 Ekim 2023 14:03
Kıymalı pide tarifi!
Ecem Çetin Muhabir

Kıymalı Pide Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısını kenarları için kullanacağınız.)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un

Kıymalı harç için:

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik

Yapılışı:

Hamuru için:

  1. Derince bir kaba kuru mayayı ve toz şekeri alın, üstüne ılık suyu ekleyin, karıştırın ve kabarması için bir kenarda 10 dakika kadar bekletin.
  2. Ardından üstüne sıvı yağı ekleyip, bir çırpma teli ile çırpın.
  3. Sonrasında 2 su bardağı unu ve tuzunu ekleyip, yoğurmaya başlayın.
  4. Hamurunuz elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurmaya devam edin.
  5. Hamuru bir kaba alın, üzerini streç film ile kapatın ve ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın

Kıymalı harç için:

  1. Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada sıvıyağ ile kavurun.
  2. Soğanlar kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  3. Kıyma kavrulduktan sonra domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyin ve karıştırın.
  4. Kıymalı harç suyunu çekene kadar pişirin

Pide yapımı:

  1. Mayalanan hamuru tezgaha alın ve hafifçe yoğurun.
  2. Hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile ince bir şekilde açın.
  3. Açtığınız hamurların üzerine kıymalı harç yayın.
  4. Hamurların kenarlarını kapatın ve fırın tepsisine dizin.
  5. Yumurta beyazını çırpın ve pidelerin üzerine sürün.
  6. Pidelerin üzerine susam ve çörek otu serpin.
  7. Pidelerinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Püf noktaları:

  • Hamurunuzun mayalanması için oda sıcaklığının 25-30 derece arasında olması önemlidir.
  • Kıymalı harcınızın suyunu iyice çekmesi için ocaktan aldıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin.
  • Pidelerinizin daha lezzetli olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürebilirsiniz.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa