BIST
9.970
0,54%
DOLAR
35,2227
0,00%
EURO
36,7692
0,26%
ALTIN
2.979,30
0,54%
PETROL
73,50
0,45%
BITCOIN
3.385.910
-2,63%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 9°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Balkan Mutfağından: Kaymaçina tarifi
Balkan Mutfağından: Kaymaçina tarifi
Sade ve pratik, lezziz mi lezziz bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. Balkan mutfağından sadece 4 malzemeli, Kaymaçina tarifi sizlerle!
BY
Barış Yılmaz
Muhabir
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 12:22
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 12:28
Abone Ol
BY
Barış Yılmaz
Muhabir
Malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
Yapılışı:
Fırını 160 dereceye ısıtın.
Yumurtaları ve şekeri derin bir kasede mikser ile köpük köpük olana kadar çırpın.
Ilık sütü yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı cam bir fırın kabına dökün.
Fırın tepsisinin içine bir miktar su koyun ve cam kabı bunun içine oturtun.
Tatlıyı yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Tatlının üzeri kızarmaya ve kabarmaya başlayınca pişmiş demektir.
Pişen kaymaçinayı fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuyan kaymaçinayı buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Dinlenen kaymaçinayı dilimleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Böylece tatlınız daha kabarık ve kremalı olacaktır.
Sütü yavaş yavaş ekleyin. Böylece yumurtalar topaklanmayacaktır.
Tatlıyı pişirirken fırının kapağını açmayın. Aksi takdirde tatlı çökebilir.
Tatlıyı buzdolabında dinlendirin. Böylece daha lezzetli olacaktır.
Kaymaçina Servis Önerileri:
Kaymaçinayı, üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Kaymaçinayı, meyvelerle birlikte servis edebilirsiniz.
Kaymaçinayı, dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Vücutta kalkan görevi görüyor: Soğuklarda ısıtıyor, vücut direncini artırıyor, gençleştiriyor, kemikleri güçlendiriyor!
Bu yöntem ömrü uzatıyor! Kahvaltının faydaları neler, geç kahvaltı yapmak ne işe yarar?
İnciler Nasıl Oluşur?
OK Neyin Kısaltmasıdır? OK Ne Demek?
Annem Ankara Zuhal öldü mü? Annem Ankara Zuhal yaşayacak mı? Bergüzar Korel, Annem Ankara'dan ayrılıyor mu?
Deterjanlara para dökmenize gerek yok! Bu yöntemlerle en inatçı lekeler bile çıkıyor!
Meryem Uzerli, Şakir Paşa Ailesi dizisine ne zaman dahil olacak? Meryem Uzerli, hangi karaktere hayat verecek?
Sonraki Sayfa
×
Ara