İtalyan Mutfağından: Kaşarlı Polenta tarifi

İtalyan mutfağından leziz mi leziz, enfes bir tarifle karşınızdayız. İşte damaklarınızda kalacak müthiş tarif: Kaşarlı Polenta!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 14:33
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 14:41
İtalyan Mutfağından: Kaşarlı Polenta tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler:

  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 125 gr mısır irmiği
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

  1. Bir tencerede suyu, tuzu ve tereyağını kaynatın.
  2. Kaynayan suya mısır irmiğini yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Polentanın kıvamı koyulaştığında ocaktan alın ve bir kaseye alın.
  4. Üzerine kaşar peyniri serpin ve karıştırın.
  5. Servis tabağına alın ve dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Polentayı pişirirken sürekli karıştırmanız önemlidir, aksi takdirde topaklanır.
  • Polentanın kıvamı koyulaştığında ocaktan alabilirsiniz.
  • Kaşar peynirini polentanın üzerine serpmeden önce oda sıcaklığında bekletmeniz, peynirin daha kolay erimesini sağlayacaktır.

Değişiklikler:

  • Polentaya dilerseniz rendelenmiş parmesan peyniri, rendelenmiş cheddar peyniri veya rendelenmiş mozzarella peyniri ekleyebilirsiniz.
  • Polentanın üzerine dilerseniz doğranmış domates, biber, soğan veya mantar ekleyebilirsiniz.
  • Polentayı fırında da pişirebilirsiniz. Bunun için polentanın üzerine kaşar peyniri serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa