Yöresel Lezzetler: Patates Borani tarifi

Erzurum yöremizin leziz mi leziz, enfes mi enfes bir tarifiyle karşınızdayız. İşte sizlere damaklarınızda kalacak, Patates Borani tarifi!

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 16:07
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 16:11
Yöresel Lezzetler: Patates Borani tarifi
HM
Haber Merkezi

Malzemeler

  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kase yoğurt
  • Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı

  1. Patatesleri yıkayıp soyup, küp küp doğrayın.
  2. Patatesleri bol suda haşlayın.
  3. Soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda kavurun.
  4. Haşlanan patatesleri soğana ekleyin ve karıştırın.
  5. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
  6. Ilınan patatesleri bir kaseye alın ve üzerine yoğurt dökün.
  7. Maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları

  • Patatesleri çok fazla haşlamamaya dikkat edin.
  • Yoğurtunuz çok ekşi ise, içine bir çay kaşığı şeker ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, patatesleri rendeleyip de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa