BIST
9.720
-0,89%
DOLAR
35,9121
-0,06%
EURO
37,4464
0,26%
ALTIN
3.310,83
0,75%
PETROL
74,73
-1,93%
BITCOIN
3.484.180
-1,28%
Ara
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 0°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
İtalyan Mutfağından: Bomboloni tarifi
İtalyan Mutfağından: Bomboloni tarifi
İtalyan Mutfağından, içi dolgulu enfes mi enfes, leziz mi leziz efsane bir tatlı tarifiyle kaşınızdayız. İşte sizlere, Bomboloni tarifi!
HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
29 Eylül 2023 17:02
GÜNCELLEME
29 Eylül 2023 17:07
Abone Ol
HM
Haber Merkezi
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
3 su bardağı un
İç dolgu için:
Pastacı kreması
Çikolatalı krema
Mermelat
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Pudra şekeri
Yapılışı:
Ilık süt, toz şeker ve kuru mayayı bir kaba alıp karıştırın.
Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırmaya devam edin.
Ardından azar azar unu ekleyip yoğurmaya başlayın.
Hamuru yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hamuru üzerini streç filmle kapatıp 30 dakika oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve oklavayla 1 cm kalınlığında açın.
Hamurdan eşit parçalar kesip, yuvarlak şekiller verin.
Yuvarlak şekilleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine streç filmle kapatıp 20 dakika daha mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurları kızgın sıvı yağda kızartın.
Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını alın.
İç dolguyu bir sıkma torbasına alın ve kızaran hamurların ortasına sıkın.
Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
Püf Noktaları:
Hamurun mayalanması için ideal sıcaklık 25-30 derecedir.
Hamuru çok yoğurmayın, aksi takdirde sertleşecektir.
Kızartırken hamurların fazla kızarmaması için kısık ateşte kızartın.
İç dolgu olarak pastacı kreması, çikolatalı krema veya marmelat kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Genel Sağlık Sigortası Borcu Nedir? GSS Nedir?
Google Authenticator Kodu Nedir?
Görsel İletişim Tasarımı Nedir? Görsel İletişim Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Mesafe Ne Kadar Olursa Olsun Gerçek Dostluklar Sürer!
Situationship Nedir? İşaretleri ve Çıkış Stratejileri Neler?
Değer Verdiğimiz Birinden En Kibar Şekilde Nasıl Ayrılabiliriz?
In-Yun: Hayatımıza Girenlerle Oluşan Enerjik Bağlantının Sırrı Ne?
Sonraki Sayfa
×
Ara