Pepeçura nedir? Pepeçura nasıl yapılır?

Masterchef adlı TV programındaki yarışmacılarının Karadeniz'in meşhur tatlılarından Pepeçura için mücadele etmesinin ardından vatandaşlar Pepeçura tarifini araştırmaya başladı. Peki Pepeçura nasıl yapılır?

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
03 Ekim 2023 16:14
GÜNCELLEME
03 Ekim 2023 16:28
Pepeçura nedir? Pepeçura nasıl yapılır?
HM
Haber Merkezi

Pepeçura, Doğu Karadeniz mutfağına özgü bir tatlı türüdür. Üzüm şırasının nişastayla karıştırılıp pişirilmesiyle yapılır.

Tadı tatlı ekşi muhallebi gibidir. Karadeniz bölgesinde pepeçi olarak da geçmektedir.

Pepeçura nasıl yapılır? 

Malzemeler:

  • 1 kg üzüm
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı şeker

Yapılışı:

  1. Üzümleri kaynatın ve suyunu sıkın.
  2. Süzülen üzüm suyunu bir tencereye alın ve kaynatın.
  3. Kaynayan üzüm suyuna nişastayı ekleyin ve karıştırın.
  4. Nişastayı iyice açmak için karıştırmaya devam edin.
  5. Şekeri ekleyin ve karıştırın.
  6. Tatlı koyulaşana kadar pişirin.
  7. Pişen tatlıyı kaselere alın ve soğuk servis edin.

Pepeçura Püf Noktaları:

  • Pepeçura, özellikle Rize'ye özgü kokulu üzümle yapılır. Bu üzüm, tatlıya kendine has bir aroma verir.
  • Pepeçuranın kıvamını ayarlamak için, nişastayı azar azar ekleyin.
  • Tatlıyı pişirirken, sürekli karıştırmaya özen gösterin.
  • Pepeçura, soğuk servis edildiğinde daha lezzetli olur.

Pepeçura'nın Faydaları:

  • Pepeçura, üzüm ve nişastadan yapıldığı için, vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
  • Üzüm, antioksidan bakımından zengin bir meyvedir. Bu nedenle, pepeçura, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Nişasta, kompleks karbonhidrattır. Bu nedenle, pepeçura, uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa