​​Psödoefedrin hidroklorür nedir?

Soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan semptomatik ilaçlar arasında bulunan psödoefedrin hidroklorür, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Peki psödoefedrin hidroklorür nedir ve ne için kullanılır? İşte yanıtı…

HM
Haber Merkezi
YAYINLAMA
18 Aralık 2023 13:47
GÜNCELLEME
18 Aralık 2023 17:38
​​Psödoefedrin hidroklorür nedir?
HM
Haber Merkezi

Psödoefedrin hidroklorür, burun ve sinüslerde oluşan dolgunluğu gidermeye yarayan bir dekonjestan ilaçtır.

Alerji ve soğuk algınlığının sebep olduğu hiperemi, ödem ve nazal konjesyonu önler. Diğer yararlı etkileri sinüslerin salgısının sökülüp atılması ve tıkalı östaki borusunun açılmasıdır.

Psödoefedrin hidroklorür, sempatomimetik bir ilaçtır. Bu, vücudun sempatik sinir sistemini uyararak çalışır. Sempatik sinir sistemi, kalp atış hızını, kan basıncını ve solunum hızını artıran bir sistemdir.

Psödoefedrin hidroklorür,tabletler, kapsüller, şuruplar, burun spreyleri ve damlalar şeklinde mevcuttur.

Psödoefedrin hidroklorür ne için kullanılır?

Soğuk algınlığı, grip ve alerji tedavisinde kullanılan psödoefedrin hidroklorür, burun tıkanıklığı, sinüs tıkanıklığı ve kulak tıkanıklığını gidermeye yardımcı olur.

Psödoefedrin hidroklorü; uykusuzluk, kaygı, nabız artışı, kan basıncı artışı, baş ağrısı, mide bulantısı gibi başlıca yan etkilere sahip olabilir.

Psödoefedrin hidroklorür, hamilelik veya emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Kalp hastalığı, yüksek tansiyon, diyabet, guatr veya feokromositoma gibi bazı sağlık sorunları olan kişilerde dikkatli kullanılmalıdır.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanırken, doktorunuza veya eczacınıza danışılmalıdır.

Psödoefedrin hidroklorür, reçetesiz olarak veya reçete ile alınabilir. Reçetesiz olarak satılan psödoefedrin hidroklorür ürünleri, genellikle 24 saat içinde en fazla 4 kez alınabilir. Reçeteli psödoefedrin hidroklorür ürünleri, genellikle daha yüksek dozlarda verilir ve daha uzun süre kullanılabilir.

Psödoefedrin hidroklorür, bir uyarıcı ilaçtır. Bu nedenle, bu ilacı alırken kafein, alkol ve diğer uyarıcı ilaçlardan kaçınılmalıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa