Geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Bifteği kısaca her iki tarafını da kızartın, böylece etin dışı hafifçe kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 2 dakika her iki tarafta da yeterli olacaktır. Ardından eti bir tabağa alın ve soğuması için bir kenara koyun.
Aynı tavada, ince doğranmış soğanları ve sarımsakları kavurun. Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından taze maydanozu ve kırmızı şarabı ekleyin. Mantar karışımı tamamen soğuyana kadar pişirin.
Milföy hamurunu düz bir zeminde hafifçe un serpip 3-4 mm kalınlığında açın. Ardından bifteği milföy hamurunun ortasına yerleştirin ve mantar karışımını etin üzerine yayın.
Milföy hamurunu etin üzerine örtün ve fazla hamuru kesin. Hamurun kenarlarını sıkıca kapatın ve üzerini yumurta sarısı ile fırça yardımıyla hafifçe yağlayın.
Beef Wellington'ı yağlı kağıtla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerini kalan yumurta sarısı ile yağlayın.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika veya hamur kızarana kadar pişirin.
Pişmiş Beef Wellington'ı fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin.
Dilimleyip servis yapın. İsteğe bağlı olarak yanında soslar veya garnitürlerle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun! Beef Wellington, özel günlerde ve özel misafirleriniz için harika bir yemek seçeneğidir.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.