MasterChef'te Sunulan Pirohu Tarifi: Kıbrıs Mantısının Hazırlanışı ve Malzemeleri
MasterChef All Star'ın 150. bölümünde gündeme gelen Pirohu tarifi, izleyicilerin ilgisini çekti. Bu bölümde Somer Şef, yarışmacılardan Türk Devletleri Teşkilatı ülkelerine ait yemekler hazırlamalarını talep etti. Bu kapsamda, Kıbrıs'ın geleneksel lezzetlerinden Pirohu'nun nasıl yapıldığı ve hangi malzemelerin kullanıldığı merak ediliyor. İşte o leziz Pirohu tarifinin detayları...
Pirohu, Kıbrıs'ın geleneksel lezzetlerinden bir tanesi. Aslında bir çeşit mantı gibi düşünebilirsiniz. Genellikle içine kıyma, soğan ve bazen de patates gibi malzemeler konuluyor. Pirohunun en önemli özelliği, iç harcının baharatlarla lezzetlendirilmesi ve ince hamur içine sarılması.
Sonra bu hamurlar ya haşlanıyor ya da kızartılıyor. Üzerine yoğurt ve sos eklenince, işte o zaman tam bir lezzet şölenine dönüşüyor. Yani, eğer mantı seviyorsanız, Pirohu tam size göre bir yemek olabilir.
Hem yapımı eğlenceli hem de sonuç gerçekten lezzetli oluyor!
İşte Pirohu Tarifi...
Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
İç Malzemeleri:
150 gr beyaz peynir
1 küçük soğan
Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz
Üzeri İçin Malzemeler:
60 gr tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Nasıl Yapılır?
Yumurta, su ve tuz bir kasede çırpılır
Un azar azar eklenip yoğurulur
Gerekirse un ve su ilavesi yapılır
Hamur bezelere ayrılıp üzerini örtülerek 30 dakika dinlendirilir
Peynir çatalla ezilir
Soğan küçük doğranıp peynirle karıştırılır
Kıyılmış maydanozlar eklenir
Hamur unlanmış tezgahta açılır
Kenarlar 6 cm genişliğinde kareler şeklinde kesilir, Uç kısımlarına peynirli karışımdan yerleştirilip üçgen şeklinde kapatılır