Aydın yöresine özgü olan paşa böreği adında börek kelimesine geçmesine rağmen Aydın bölgesinde ana yemek olarak servis edilen Paşa böreğinin tarifini sizler için hazıladık...
İlk etapta biraz yağ, karabiber, varsa çam fıstığı ve maydonoz karıştırılarak bir tava içersinde güzelce kavrulur.
Un yalnızca yumurta ile yoğurulur.
Bir yemek tabağının çapında yarım santimlik kalınlığında yufkalarınız özenle açılır. Sekiz tane yufka açmanız gerekir.
Her biri teker teker arkalı önlü şekilde tavada kızartılır.
Geniş bir kabının içersine et suyu kaynatılır. Daha önce pişirilmiş olan yufkalar et suyuna her iki tarafı da ıslanacak şekilde tek tek kabartılır.
Aralarını ise hazırlanmış olan kavrulmuş kıyma konur. Daha sonra üç yufkanın en üstünde yeniden kıyma ve yoğurt konulur.
Tereyağı ile kızdırılmış olan kırmızı biberde hazırlanan renkli sos ana yemeğimiz olan paşa böreğinin üzerinde gezdirilir. Sıcak olarak servis yapmaya özen gösterin. Herkese afiyet olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.