Keçiören anlamlı bir festivale ev sahipliği yapıyor.
Hatay Künefe ve Kebap Festivali Kalaba Meydanında başladı.
Festival Hatay esnafı yararına düzenleniyor.
Vatandaşlar festivale yoğun ilgi gösterdi.
Kebap, künefe, kömbe, zeytinyağı ve baharat gibi yöresel ürünlerin sunulduğu festivalde Hatay başta olmak üzere, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adana mutfağının yöresel lezzetleri, 4 gün boyunca Ankaralılarla buluşacak.
Festival kapsamında düzenlenen acılı kâğıt kebabı yeme yarışması büyük ilgi çekti. Renkli görüntülere sahne olan yarışmaya katılan 8 kişi arasından kebabı ilk bitiren Ahmet Albayrak, çeyrek altın ödülünü de kazandı.
Albayrak, "Kebap çok lezzetliydi. Ustalarımıza teşekkür ediyorum. Kebabın acısı da mükemmeldi, yerken biraz zorlandım. Kazanacağımı ummuyordum, altına da çok ihtiyacım vardı. Zor günümde bir destek oldu bana. Kazandığım için çok mutluyum. Herkese de tavsiye ederim, kebap çok lezzetli" dedi.
Festivalin ziyaretçilerinden Mustafa Demirci ise içli köftenin de tadına baktığını ama çağ kebabı tavsiye ettiğini söyledi.
Şanlıurfa'dan festival için Ankara'ya gelen Hasan Bakış ise çiğ köftenin püf noktalarını paylaştı.
Herkesi festivale beklediğini ifade eden Bakış şöyle konuştu: