Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Tavuğu iyice yıkayın ve fazla suyunu kurulayın. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı biber, kekik, kimyon ve ezilmiş sarımsağı karıştırarak tavuğun her yerine sürün.
Cam şişeyi iyice yıkayıp kurulayın. İçine biraz su koyarak, şişenin ağırlaşmasını sağlayın. Bu, pişirme sırasında şişenin devrilmesini önler.
Tavuğu dikkatlice şişenin üstüne oturtun, böylece tavuk şişe etrafında dik duracak. Tavuğun alt kısmı şişenin ağzına oturmalı.
Tavuklu şişeyi fırın tepsisine yerleştirin ve isteğe bağlı olarak etrafına sebzeler ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1-1,5 saat pişirin. Tavuğun iyi piştiğinden emin olmak için etin en kalın kısmına termometre batırarak kontrol edebilirsiniz (iç sıcaklık 75°C olmalıdır).
Tavuk piştikten sonra fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin. Sonra dikkatlice şişeyi çıkarın ve tavuğu dilimleyerek servis yapın.