Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Tavukları iyice yıkayın ve fazla suyunu kurulayın. Tavukları zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve ezilmiş sarımsakla marine edin. En iyi sonuç için bu karışımda tavukları 30 dakika veya daha fazla bekletin.
Büyük bir tavada ya da geniş bir tencerede marine edilmiş tavukları her iki tarafını da altın rengi alana kadar pişirin. Tavukları bir tabağa alın.
Aynı tavada, isteğe bağlı olarak ekleyeceğiniz doğranmış soğan, biber ve domatesleri soteleyin. Ardından limon suyunu veya nar ekşisini ve suyu veya tavuk suyunu ekleyin. Sosu biraz kaynatın ve baharatları ayarlayın.
Tavukları tekrar tencereye veya tavaya ekleyin ve sosla birlikte 10-15 dakika daha pişirin, böylece tavuklar sosun lezzetini iyice çeksin.
Tavukları sıcak olarak servis edin. Bu yemeği pirinç pilavı, bulgur pilavı veya ekmekle servis edebilirsiniz.