Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Tavuk göğsünü kıyma haline getirin. Bir kasede tavuk kıyması, ezilmiş sarımsak, yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon ve kekikle karıştırın. Karışımı birkaç saat buzdolabında marine edin.
Marine edilmiş tavuk kıymasını uzun köfte şeklinde yuvarlayın. Bir tavada zeytinyağı ile her iki tarafını da kızartın ya da ızgarada pişirin.
Lavaş ekmekleri ısıtın ve dilimleyin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içine pul biber ekleyin.
Pişmiş tavuk kıymasını lavaş ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. En üstüne tereyağlı pul biber sosunu gezdirin. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.