Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyin ve tavuk parçaları beyazlayana kadar yüksek ateşte soteleyin.
Soğan, sarımsak ve biberleri tavaya ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyin, ardından doğranmış veya rendelenmiş domatesleri ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin.
Hazırladığınız tavuk sote karışımını güveç kabına aktarın.
Tavuk sotenin üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında, kaşar peyniri eriyip kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Güveçte kaşarlı tavuk sote sıcak olarak servis edilir. Yanında pilav, bulgur pilavı veya ekmek ile sunulabilir.