Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Kek kalıbını hafifçe yağlayın. Kalıbın altına dilimlenmiş limon, soğan ve havuçları yerleştirin. Bu sebzeler, tavuğun altında bir yatak oluşturacak ve lezzet verecektir.
Tavuğu dikkatlice kek kalıbına oturtun. Tavuğun bacakları aşağıya, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde ayarlayın.
Tavuğu önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1-1,5 saat veya iç sıcaklığı 75°C olana kadar pişirin. Pişme süresi tavuğun boyutuna ve fırınınızın özelliklerine göre değişebilir.
Tavuk piştikten sonra fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra dikkatlice kalıptan çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.