Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Tavuk şeritlerini zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile marine edin. En iyi sonuç için birkaç saat veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
Patatesleri ince uzun şekilde doğrayın ve kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın. Kızarttığınız patatesleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
Bir tavada marine edilmiş tavuk şeritlerini her iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Yoğurdu, ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın.
Küçük bir tavada tereyağını eritin ve içine pul biber ekleyin.
Servis tabağına önce kızartılmış patatesleri yerleştirin. Üzerine pişmiş tavuk şeritlerini ekleyin. Tavukların üzerine sarımsaklı yoğurt sosunu yayın. En üste tereyağlı pul biber sosunu gezdirerek servis edin.