Yılbaşına Özel: Tavuklu Klukuşa Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Birçok kültürde, yılbaşı sofralarında servis edilen ana yemekler, o kültürün geleneksel yemeklerini yansıtır. Hemen hemen herkesin severek yediği Tavuk, geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alıyor. Yılbaşında misafirlerine Tavuk yapmayı düşünenler için gelsin Tarif...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Kasım 2023 10:00
GÜNCELLEME
27 Kasım 2023 03:38
Yılbaşına Özel: Tavuklu Klukuşa Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.

    Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...

    Yılbaşına Özel: Tavuklu Klukuşa Tarifi

    Tavuklu klukuşa, Rusya ve Doğu Avrupa mutfağının geleneksel
    yemeği olan klukuşanın tavuklu versiyonudur. Klukuşa, hamur işi bir yemek olup genellikle patatesle yapılır.

    Malzemeler

    Klukuşa için:

    • 5-6 adet orta boy patates
    • 1 su bardağı un (gerekirse miktarı artırabilirsiniz)
    • 1 adet yumurta
    • Tuz

    Tavuk için:

    • 500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
    • 1 çay kaşığı kekik veya fesleğen

    Yapılışı

    Patatesleri Hazırlama

    Patatesleri soyun ve rendeleyin. Fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın.

    Klukuşa Hamurunu Hazırlama

    Rendelenmiş patateslere un, yumurta ve tuzu ekleyin. Yoğun bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın. Hamur çok yumuşak olursa, biraz daha un ekleyebilirsiniz.

    Tavuğu Pişirme

    Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile tatlandırın.

    Klukuşa Hamurunu Pişirme

    Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız klukuşa hamurundan kaşık kaşık alıp kaynayan suya bırakın. Hamur parçaları suyun yüzeyine çıktığında, 3-5 dakika daha pişirin ve bir kevgir yardımıyla sudan alın.

    Birleştirme ve Servis Yapma

    Pişen klukuşa hamurunu tavuklu karışım ile birleştirin ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine yeşillik serpip sıcak olarak servis yapın.

    Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

      Yorumlar (0 yorum)
      Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
      Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
      Sonraki Sayfa