Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Tavuklu klukuşa, Rusya ve Doğu Avrupa mutfağının geleneksel
yemeği olan klukuşanın tavuklu versiyonudur. Klukuşa, hamur işi bir yemek olup genellikle patatesle yapılır.
Patatesleri soyun ve rendeleyin. Fazla suyunu sıkın ve bir kaba alın.
Rendelenmiş patateslere un, yumurta ve tuzu ekleyin. Yoğun bir hamur kıvamı elde edene kadar karıştırın. Hamur çok yumuşak olursa, biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın. Tavuğu ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik ile tatlandırın.
Büyük bir tencerede suyu kaynatın. Hazırladığınız klukuşa hamurundan kaşık kaşık alıp kaynayan suya bırakın. Hamur parçaları suyun yüzeyine çıktığında, 3-5 dakika daha pişirin ve bir kevgir yardımıyla sudan alın.
Pişen klukuşa hamurunu tavuklu karışım ile birleştirin ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine yeşillik serpip sıcak olarak servis yapın.