Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Pilici iyice yıkayıp, fazla suyunu kurulayın. İç ve dış kısmını tuz ve karabiber ile ovun.
Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve dolmalık fıstığı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve suyu ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Hazırlanan iç harcı pilicin içine doldurun. Pilicin açıklığını bir iplikle dikerek kapatın.
Pilici yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında piliç altın rengini alıp pişene kadar yaklaşık 1,5-2 saat pişirin.
Piliç piştikten sonra fırından çıkarıp, birkaç dakika dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek iç harcıyla birlikte servis yapın.