Yılbaşı sofralarında ana yemek, lezzet ve tatmin açısından en önemli öğedir. İyi hazırlanmış bir ana yemek, sofradakilerin damak zevkini tatmin eder ve yemek deneyimini zenginleştirir.
Yılbaşı gecesi için Ana Yemek olarak Tavuk düşünenlere gelsin Tarif...
Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, pul biber ve limon suyunu karıştırarak bir marinasyon sosu hazırlayın.
Tavuk pirzolaları yıkayıp kuruladıktan sonra hazırladığınız marinasyon sosu ile her tarafını iyice kaplayın. Tavukları bu sos içinde en az 30 dakika, mümkünse birkaç saat buzdolabında marine edin.
Tavuk pirzolalarını ızgarada, tavada veya fırında pişirebilirsiniz. Eğer fırında pişirecekseniz, önceden ısıtılmış 200°C fırında her iki tarafı da kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Tava veya ızgarada pişirecekseniz, her iki tarafını da orta ateşte kızartarak pişirin.
Pişmiş tavuk pirzolalarını sıcak olarak servis edin. Yanında patates kızartması, pilav, salata veya sevdiğiniz herhangi bir garnitürle sunabilirsiniz.