Margarita, tequila, limon suyu (genellikle kireç suyu) ve portakal likörü (çoğunlukla Cointreau veya Triple Sec) içeren popüler bir kokteyl aslında.
Genellikle tuzla kaplanmış bir bardakta servis edilir ve hem sert hem de ferahlatıcı bir tada sahip. Denemek ister misiniz İşte Tarifi...
Margarita bardağının kenarını limon dilimiyle hafifçe ıslatın ve ardından tuz tabağına batırarak bardağın kenarını tuzla kaplayın.
Kokteyl çalkalayıcı veya karıştırma kabına tequila, limon suyu ve portakal likörünü ekleyin.
Çalkalayıcıya bolca buz ekleyin.
İçeriği iyice karıştırmak için güçlü bir şekilde çalkalayın. Bu işlem, kokteylin soğumasını ve içeriklerin birleşmesini sağlar.
Tuzlanmış bardağa süzgeç yardımıyla içeceği dökün. Buz parçalarının içeceğe geçmesini önlemek için süzgeç kullanabilirsiniz.
Bir dilim limon ile süsleyerek servis edin.