Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Patlıcanı, biberleri, kabağı ve soğanı yıkayıp kurulayın. Patlıcanı ve kabakları uzunlamasına dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarın ve iri parçalar halinde kesin. Soğanı da dilimleyin.
Sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Tuz ve karabiber serpiştirin. Önceden 200°C'ye ısıtılmış fırında veya açık ateşte sebzeler yumuşayana ve hafifçe kararmaya başlayana kadar közleyin. Bu süreç genellikle yaklaşık 15-20 dakika sürer.
Közlenmiş sebzeleri fırından çıkarın ve biraz soğumasını bekleyin. Ardından, istediğiniz büyüklükte parçalara doğrayın.
Küçük bir kapta zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, taze otlar, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Közlenmiş sebzeleri geniş bir salata kasesine alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve iyice karıştırın.
Salatayı hemen servis edebilir veya bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.