Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Küçük bir kapta zeytinyağı, balsamik sirke (veya limon suyu), tuz ve karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
İnce dilimlenmiş kırmızı soğanları salata sosunun içine ekleyin ve birkaç dakika marine olmalarını sağlayın. Bu, soğanların lezzetini yumuşatacaktır.
Yıkanmış ve parçalanmış rokayı büyük bir salata kasesine alın.
Rokanın üzerine marine edilmiş soğanları, dilimlenmiş domatesleri, zeytinleri ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyin.
Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın. Opsiyonel olarak, üstüne çam fıstığı veya kavrulmuş ceviz serpiştirebilirsiniz. Salatayı hemen servis yapabilir veya bir süre buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!