Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Küçük bir kapta zeytinyağı, balsamik sirke (veya limon suyu), ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
Kuru domatesleri sıcak suda 30 dakika beklettikten sonra süzün ve isteğe göre doğrayın.
Yıkanmış roka veya ıspanak yapraklarını büyük bir salata kasesine alın.
Roka veya ıspanak yapraklarının üzerine kuru domatesleri, dilimlenmiş siyah zeytinleri, doğranmış avokadoyu, ufalanmış beyaz peyniri ve çam fıstığı/bademleri ekleyin.
Hazırladığınız salata sosunu malzemelerin üzerine dökün ve hafifçe karıştırarak salatayı sosla harmanlayın. Salatayı hemen servis yapabilir veya bir süre buzdolabında dinlendirerek soğuk servis yapabilirsiniz.