Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Gurkensalat Tarifi
Gurkensalat, yani Alman usulü salatalık salatası, hafif ve ferahlatıcı bir yemektir. Genellikle ince dilimlenmiş salatalıklar, sirke ve çeşitli baharatlarla hazırlanır.
Malzemeler:
- 2 büyük salatalık
- 1/4 su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi
- 1-2 yemek kaşığı şeker (tatmaya göre ayarlayabilirsiniz)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 küçük soğan, ince dilimlenmiş (isteğe bağlı)
- Taze dereotu veya maydanoz, ince kıyılmış (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Salatalıkları iyice yıkayın. İsteğe bağlı olarak kabuklarını soyabilir veya kabuklu bırakabilirsiniz. Sonrasında salatalıkları çok ince dilimler halinde kesin.
- Bir kasede sirke, şeker, tuz ve karabiberi karıştırarak marine edin. Şekerin tamamen erimesi için iyice karıştırın.
- İnce dilimlenmiş soğanı marinede ekleyin ve karıştırın.
- Kesilmiş salatalıkları marine de ekleyin ve hepsi iyice kaplanana kadar karıştırın.
- Salatanın lezzetlerinin iyice karışması için en az 30 dakika, tercihen birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış taze dereotu veya maydanoz serpiştirin.
AFİYET OLSUN!