Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Pirinci bol suyla yıkayın ve suyunu süzün. Pirinci su veya tavuk/et suyu ile birlikte bir tencereye alın, tuz ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinci bir kenara alıp soğuması için bekletin.
Havucu, kırmızı ve yeşil biberi, bezelyeyi ve mısırı ayrı ayrı suda hafifçe haşlayın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Soğuyan pirinci geniş bir kaseye alın. Üzerine haşlanmış sebzeleri, zeytinyağını, pul biberi (kullanıyorsanız) ve maydanozu ekleyin. Hazırladığınız sosu da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Karışımı yağlanmış kek kalıbına dikkatlice yerleştirin. Üzerini düzeltin ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.
Salatayı kalıpta en az bir saat, tercihen birkaç saat soğutun. Servis yapmadan önce kalıptan çıkararak ters çevirin ve dilimleyerek servis edin.