Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Mor Lahana Salatası
Malzemeler:
- 1/2 büyük mor lahana, ince şeritler halinde doğranmış
- 2 adet havuç, rendelenmiş
- 1 adet kırmızı elma, ince dilimlenmiş
- 1/4 su bardağı kıyılmış taze maydanoz
- 1/4 su bardağı kavrulmuş çekirdeksiz ay çekirdeği veya ceviz
- 1/4 su bardağı kuru üzüm veya nar taneleri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi veya limon suyu
- 1-2 çay kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
- 1 çay kaşığı hardal
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
- Mor lahanayı iyice yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın. Lahananın daha yumuşak olması için, doğradıktan sonra biraz tuz ile ovabilir ve birkaç dakika bekletebilirsiniz.
- Havucu rendeleyin, elmayı ince dilimlere ayırın ve maydanozu kıyın.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, elma sirkesi (veya limon suyu), bal (veya akçaağaç şurubu), hardal, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde mor lahana, rendelenmiş havuç, elma dilimleri, kıyılmış maydanoz ve kuru üzüm veya nar taneleri (kullanıyorsanız) ile karıştırın.
- Hazırladığınız sosu salata üzerine dökün ve iyice karıştırın, böylece tüm malzemeler sosla kaplansın.
- Salatanın üzerine kavrulmuş çekirdeksiz ay çekirdeği veya ceviz serpin.
- Salatayı hemen servis edebilir veya birkaç saat soğutarak daha sonra servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN!