Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Waldorf Salatası Tarifi
Waldorf salatası, klasik ve zamanın ötesinde bir salata. İlk olarak 1896'da New York'taki Waldorf-Astoria Hotel'de sunulmuş olan bu salata, elma, kereviz ve cevizin kremsi bir sosla harmanlanmasıyla tanınır.
Malzemeler:
- 3 adet orta boy elma (tatlı ve sert bir çeşit tercih edilebilir), çekirdekleri çıkarılmış ve küp şeklinde doğranmış
- 1 su bardağı ince doğranmış kereviz
- 1/2 su bardağı kıyılmış ceviz
- 1/2 su bardağı mayonez (daha hafif bir versiyon için yoğurt veya krema ile karıştırılabilir)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz ve karabiber (tadına göre)
- Marul yaprakları (servis için)
- Üzüm veya kuru üzüm
- Nar taneleri
Hazırlanışı:
- Elmaları küp şeklinde doğrayın ve kerevizleri ince şekilde kıyın. Elmaların kararmaması için üzerine biraz limon suyu sıkın.
- Küçük bir kasede mayonez, kalan limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Büyük bir salata kasesinde doğranmış elma, kereviz ve cevizleri karıştırın. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine ekleyin ve iyice harmanlayın.
- İstediğiniz takdirde, salataya üzüm veya kuru üzüm ve nar taneleri ekleyebilirsiniz.
- Salatayı marul yapraklarının üzerine yerleştirerek servis yapın.
AFİYET OLSUN!