Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Coleslaw Tarifi
Coleslaw, lahana ve havucun kremsi bir sos ile harmanlanmasıyla hazırlanan popüler bir salata.
Malzemeler:
- 1 adet orta boy beyaz lahana, ince şeritler halinde doğranmış
- 2 adet büyük havuç, rendelenmiş
- 1 küçük soğan, ince doğranmış (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı mayonez
- 2 yemek kaşığı beyaz sirke veya elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı hardal (isteğe bağlı)
Hazırlanışı:
- Lahanayı iyice yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın.
- Havuçları rendeleyin.
- İnce doğranmış soğanı, lahana ve havuç karışımına ekleyin.
- Küçük bir kasede mayonez, sirke, şeker, tuz, karabiber ve hardalı karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Şeker ve sirkenin tamamen çözünmesi için iyice karıştırın.
- Büyük bir salata kasesinde lahana, havuç ve soğanı karıştırın. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırarak her yeri sosla kaplayın.
- Salatayı en az bir saat soğutun. Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN!