Yılbaşı Özel: Coleslaw Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Kasım 2023 00:40
GÜNCELLEME
28 Kasım 2023 21:46
Yılbaşı Özel: Coleslaw Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Coleslaw Tarifi

Coleslaw, lahana ve havucun kremsi bir sos ile harmanlanmasıyla hazırlanan popüler bir salata.

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy beyaz lahana, ince şeritler halinde doğranmış
  • 2 adet büyük havuç, rendelenmiş
  • 1 küçük soğan, ince doğranmış (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 2 yemek kaşığı beyaz sirke veya elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı hardal (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  • Lahanayı iyice yıkayın ve ince şeritler halinde doğrayın.
  • Havuçları rendeleyin.
  • İnce doğranmış soğanı, lahana ve havuç karışımına ekleyin.
  • Küçük bir kasede mayonez, sirke, şeker, tuz, karabiber ve hardalı karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Şeker ve sirkenin tamamen çözünmesi için iyice karıştırın.
  • Büyük bir salata kasesinde lahana, havuç ve soğanı karıştırın. Hazırladığınız sosu malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırarak her yeri sosla kaplayın.
  • Salatayı en az bir saat soğutun. Soğuk olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa