Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Turp Mezesi Tarifi
Turp mezesi, genellikle turp, yoğurt, sarımsak ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan bir Türk mezesidir.
Malzemeler:
- 1 büyük turp
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- Zeytinyağı
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Nasıl Yapılır?
- Turpu yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Sarımsakları ezin veya ince ince doğrayın.
- Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
- Rendelenmiş turpu yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
- Mezenizi bir servis tabağına alın.
- Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyin.
- Turp mezesini soğuk olarak servis edin.
Yılbaşı sofranıza çok yakışacak, Afiyet Olsun!