Yılbaşı Özel: Turp Mezesi Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Kasım 2023 04:20
GÜNCELLEME
28 Kasım 2023 21:51
Yılbaşı Özel: Turp Mezesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Turp Mezesi Tarifi

Turp mezesi, genellikle turp, yoğurt, sarımsak ve çeşitli baharatların karışımıyla hazırlanan bir Türk mezesidir.

Malzemeler:

  • 1 büyük turp
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • Zeytinyağı
  • İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu

Nasıl Yapılır?

  1. Turpu yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  2. Sarımsakları ezin veya ince ince doğrayın.
  3. Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırın.
  4. Rendelenmiş turpu yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  5. Mezenizi bir servis tabağına alın.
  6. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin.
  7. İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyin.
  8. Turp mezesini soğuk olarak servis edin.

Yılbaşı sofranıza çok yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa