Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Etimek Salatası Tarifi
Etimek salatası, Türk mutfağında popüler olan, etimek (kuru ekmek dilimleri) temel alınarak yapılan bir salatadır.
Malzemeler:
- 1 paket etimek
- 2 adet domates
- 1 adet salatalık
- 1 adet yeşil biber
- 1 küçük kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Etimekleri servis yapacağınız kaseye dizin.
- Domates, salatalık, yeşil biber, soğan ve maydanozu küçük küçük doğrayın ve etimeklerin üzerine yayın.
- Sarımsakları ezin ve yoğurda karıştırın. Bu karışımı da salatanın üzerine dökün.
- Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırarak salatanın üzerine gezdirin.
- Salatayı bu şekilde 10-15 dakika bekletin ki etimekler sosu çeksin ve yumuşasın.
- Etimek salatasını karıştırarak servis edin.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!