Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Garnitür Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı konserve bezelye
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış havuç, küp küp doğranmış
- 1 adet kırmızı biber, doğranmış
- 1 adet yeşil biber, doğranmış
- Yarım kırmızı soğan, ince doğranmış
- Zeytinyağı
- Limon suyu veya sirke
- Tuz ve karabiber
- İsteğe bağlı olarak maydanoz veya dereotu
Nasıl Yapılır?
- Bezelye, mısır, yeşil fasulye ve havuçları büyük bir salata kasesine alın.
- Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın ve kaseye ekleyin.
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayıp salataya ilave edin.
- Bir küçük kasede zeytinyağı, limon suyu (veya sirke), tuz ve karabiberi karıştırarak bir sos hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu salata malzemelerinin üzerine dökün ve hafifçe karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile süsleyin.
- Salatayı soğuk veya oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
Yılbaşı Sofranıza Renk Katacak, Afiyet Olsun!