Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Maş Fasulyesi Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı maş fasulyesi
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet küçük kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 dal taze nane
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Maş fasulyesini bir gece önceden suda bekletin.
- Ertesi gün fasulyeleri süzün ve yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakın.
- Kırmızı ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın.
- Maydanozu ve taze naneyi ince ince kıyın.
- Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir sos olarak karıştırın.
- Soğuyan maş fasulyelerini, doğranmış sebzeler ve yeşilliklerle büyük bir salata kasesine alın.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve hafifçe karıştırın.
- Salatayı bir süre buzdolabında dinlendirip soğuk servis yapabilirsiniz.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!