Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Hardallı Mantar Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram taze mantar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı balzamik sirke
- 1 diş sarımsak
- Tuz ve karabiber
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı olarak birkaç yaprak roka veya marul
Nasıl Yapılır?
- Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.
- Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Sarımsağı ezin ve mantarlara ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
- Tavayı ocaktan alın ve mantarları soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta hardal, balzamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın.
- Soğuyan mantarları bir salata kasesine alın.
- Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın.
- İnce kıyılmış maydanoz ve isteğe bağlı olarak roka veya marul yapraklarını ekleyin.
- Salatayı hafifçe karıştırıp servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!