Yılbaşı Özel: Hardallı Mantar Salatası Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Kasım 2023 06:38
GÜNCELLEME
28 Kasım 2023 22:35
Yılbaşı Özel: Hardallı Mantar Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Hardallı Mantar Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram taze mantar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • İsteğe bağlı olarak birkaç yaprak roka veya marul

Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları temizleyin ve ince dilimler halinde kesin.
  2. Zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın ve mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  3. Sarımsağı ezin ve mantarlara ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  4. Tavayı ocaktan alın ve mantarları soğumaya bırakın.
  5. Ayrı bir kapta hardal, balzamik sirke, tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın.
  6. Soğuyan mantarları bir salata kasesine alın.
  7. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve karıştırın.
  8. İnce kıyılmış maydanoz ve isteğe bağlı olarak roka veya marul yapraklarını ekleyin.
  9. Salatayı hafifçe karıştırıp servis yapın.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa