Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Meksika Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı haşlanmış siyah fasulye veya konserve siyah fasulye
- 1 su bardağı mısır (taze veya konserve)
- 1 su bardağı doğranmış cherry domatesler veya normal domatesler
- 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı soğan
- 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber
- 1/2 su bardağı doğranmış kırmızı biber
- 1/2 su bardağı doğranmış taze kişniş veya maydanoz
- 1 avokado (dilimlenmiş)
- 1 limon suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Siyah fasulyeyi yıkayın ve süzün. Eğer konserve fasulye kullanıyorsanız, sudan geçirip süzün.
- Geniş bir salata kabına siyah fasulye, mısır, doğranmış cherry domatesler, doğranmış kırmızı soğan, doğranmış yeşil biber, doğranmış kırmızı biber, ve doğranmış kişnişi ekleyin.
- Dilimlenmiş avokadoyu ekleyin ve hafifçe karıştırın.
- Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak toz kırmızı biberi karıştırarak bir sos yapın.
- Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın, böylece sos malzemelerin her tarafına eşit şekilde dağılsın.
- Meksika salatasını buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
- Servis yapmadan önce üzerine daha fazla kişniş veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Yılbaşı Sofranız Hazır, Afiyet Olsun!