Yılbaşı Özel: Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
28 Kasım 2023 07:10
GÜNCELLEME
28 Kasım 2023 23:31
Yılbaşı Özel: Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Şalgamlı Bulgur Salatası Tarifi

Malzemeler:

  1. 1 su bardağı ince bulgur
  2. 2 su bardağı sıcak su
  3. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  4. 1 limonun suyu
  5. 2 orta boy salatalık (rendelenmiş veya doğranmış)
  6. 2-3 adet turşu şalgam (rendelenmiş veya doğranmış)
  7. 1/2 su bardağı nar ekşisi
  8. 1/4 su bardağı nar taneleri (isteğe bağlı)
  9. Tuz ve karabiber
  10. 2-3 dal taze soğan (ince doğranmış)
  11. Taze nane veya taze maydanoz (isteğe bağlı, ince doğranmış)

Yapılışı:

  1. İnce bulguru bir kaseye alın.
  2. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve bir kapak veya streç film ile üzerini kapatın. Bulgurun suyunu çekmesi için yaklaşık 15-20 dakika bekletin.
  3. Bulgur suyunu çektikten sonra zeytinyağı ve limon suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın.
  4. Rendelenmiş veya doğranmış salatalıkları, turşu şalgamları, nar ekşisini ve nar tanelerini ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırın.
  5. İnce doğranmış taze soğanı ve isteğe bağlı olarak taze nane veya taze maydanozu ekleyin. Karışımı tekrar karıştırın.
  6. Şalgamlı bulgur salatasını servis tabağına alın ve üzerini isteğe bağlı olarak daha fazla nar taneleri, taze nane veya taze maydanoz ile süsleyin.
  7. Salatayı servis yapmadan önce buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.
  8. Soğuk servis yapın ve afiyetle tüketin.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa