Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar.
İşte O Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel: Yılbaşı Ateşi
Malzemeler:
- 60 ml cin
- 120 ml elma suyu
- 1 çay kaşığı bal
- Bir tutam tarçın
- Bir tutam karanfil
- Bir tutam muskat
- Bir çubuk tarçın (garnitür için)
- Birkaç adet yabanmersini (garnitür için)
- Buz
Yapılışı:
- Bir shaker'a cin, elma suyu ve balı ekleyin.
- İçine bir tutam toz tarçın, karanfil ve muskat ekleyin.
- Yeterli miktarda buz ile doldurun ve iyice çalkalayın.
- Karışımı, buz ile dolu bir bardağa süzün.
- Garnitür olarak bir çubuk tarçın ve birkaç yabanmersini ekleyin.
Bu kokteyl, yılbaşı ruhunu yansıtan sıcak ve baharatlı notalarıyla mükemmel bir içecek.
Yılbaşı için harika bir seçim, Afiyet Olsun!