Yılbaşı sofralarında ana yemek yanında sunabileceğin içecek gecenin daha anlamlı olmasını sağlar. Özenle hazırlanmış kokteyller geceye renk katar. Yılbaşı gecesi alkol tüketmeyenler için Alkolsüz Kokteyl Tarifi...
Yılbaşı Özel Alkolsüz Kokteyl: Karpuzlu Fesleğenli Alkolsüz Kokteyl
Malzemeler:
- 2 su bardağı karpuz parçaları (çekirdeksiz)
- 1 yemek kaşığı taze fesleğen yaprakları
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1-2 yemek kaşığı bal veya şeker şurubu
- Buz
- Soda veya maden suyu
- Garnitür olarak ekstra fesleğen yaprakları ve karpuz dilimleri
Yapılışı:
- Karpuz parçalarını ve fesleğen yapraklarını bir blendera koyun ve püre haline gelene kadar karıştırın.
- Püre haline getirdiğiniz karışımı bir süzgeçten geçirerek, pürenin pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Püre haline getirilmiş karpuzu ve fesleğeni bir karıştırma kabına alın ve üzerine limon suyu ve bal veya şeker şurubunu ekleyin.
- İyice karıştırın.
- Karışımı buz ile dolu bardaklara dökün.
- Üzerine soda veya maden suyu ekleyerek hafifçe karıştırın.
- Garnitür olarak birkaç fesleğen yaprağı ve bir karpuz dilimi ile süsleyin.
Yılbaşı için harika bir seçim, Afiyet Olsun!