Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Erişteli Kırmızı Fasulyeli Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı erişte (tercihen buğday eriştesi)
- 1 su bardağı haşlanmış kırmızı fasulye
- 1 adet kırmızı biber, küp küp doğranmış
- 1 adet yeşil biber, küp küp doğranmış
- 1 adet orta boy soğan, ince doğranmış
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: küp küp doğranmış domates, zeytin, feta peyniri
Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede tuzlu suda erişteleri al dante (dişe gelir bir kıvamda) pişirin. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
- Haşlanmış kırmızı fasulye, doğranmış kırmızı ve yeşil biber, ince doğranmış soğan ve ince kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesine alın.
- Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Soğumuş erişteleri salata kasesine ekleyin. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak küp küp doğranmış domates, zeytin ve feta peyniri ekleyebilirsiniz.
- Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!