Yılbaşı Özel: Narlı Buğdaylı Salata Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
29 Kasım 2023 10:40
GÜNCELLEME
30 Kasım 2023 05:43
Yılbaşı Özel: Narlı Buğdaylı Salata Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Narlı Buğdaylı Salata Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday (düğün pilavı için kullanılan buğday olabilir)
  • 1 adet narın taneleri
  • 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 1 adet salatalık, küp küp doğranmış
  • Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
  • Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
  • 1 avuç ceviz içi, iri kıyılmış
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

  • Buğdayı önceden haşlayıp soğumaya bırakın. (Genellikle buğdayı bir gece önceden ıslatmak pişirme süresini kısaltır.)
  • Soğumuş buğday, nar taneleri, ince doğranmış kırmızı soğan, küp küp doğranmış salatalık, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu büyük bir salata kasesinde karıştırın.
  • İri kıyılmış ceviz içlerini ekleyin.
  • Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
  • Salata malzemelerinin üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.

Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa