Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Narlı Buğdaylı Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış buğday (düğün pilavı için kullanılan buğday olabilir)
- 1 adet narın taneleri
- 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
- 1 adet salatalık, küp küp doğranmış
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- Yarım demet dereotu, ince kıyılmış
- 1 avuç ceviz içi, iri kıyılmış
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
- Buğdayı önceden haşlayıp soğumaya bırakın. (Genellikle buğdayı bir gece önceden ıslatmak pişirme süresini kısaltır.)
- Soğumuş buğday, nar taneleri, ince doğranmış kırmızı soğan, küp küp doğranmış salatalık, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu büyük bir salata kasesinde karıştırın.
- İri kıyılmış ceviz içlerini ekleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!