Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel:
Pancarlı Mercimekli Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 adet orta boy pancar
- 1 adet büyük havuç, rendelenmiş
- Yarım demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1 adet limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: feta peyniri veya keçi peyniri, ceviz içi
Hazırlanışı:
- Mercimeği bol su ile yıkayıp, tuzlu suda yumuşayana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin. Piştikten sonra süzün ve soğumaya bırakın.
- Pancarları iyice yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Soğumuş mercimek, doğranmış pancar, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesinde karıştırın.
- Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine hazırladığınız sosu dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine feta peyniri veya keçi peyniri ve ceviz içi ekleyebilirsiniz.
- Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!