Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Kinoalı Çilekli Yeşil Salata Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa, haşlanmış ve soğutulmuş
- 2 su bardağı baby ıspanak veya karışık yeşil yapraklar
- 1 su bardağı taze çilek, dilimlenmiş
- 1 avuç badem, kıyılmış veya dilimlenmiş
- Yarım avuç taze nane yaprağı, ince kıyılmış
- Zeytinyağı
- Balsamik sirke veya limon suyu
- Tuz ve taze çekilmiş karabiber
- İsteğe bağlı: beyaz peynir veya keçi peyniri, bal
Nasıl Yapılır?
- Kinoayı tuzlu suda al dante pişirin, süzün ve soğumaya bırakın.
- Baby ıspanak veya karışık yeşil yaprakları yıkayıp bir salata kasesine alın.
- Yıkanmış ve dilimlenmiş çilekleri ve ince kıyılmış taze nane yapraklarını ekleyin.
- Kıyılmış veya dilimlenmiş bademleri salataya ekleyin.
- Küçük bir kasede zeytinyağı, balsamik sirke veya limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
- Salata malzemelerinin üzerine soğumuş kinoa ve hazırladığınız sosu ekleyin.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak üzerine beyaz peynir veya keçi peyniri ekleyebilir ve biraz bal serpebilirsiniz.
- Salatayı hafifçe karıştırarak servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!