Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
İnce bulguru bir kaseye alın ve üzerine kaynar suyu dökün. Bulgurun suyu çekip yumuşamasını bekleyin, ardından fazla suyu süzün.
İnce kıyılmış yeşil soğan, maydanoz ve nane ile küp küp doğranmış domatesleri bulgura ekleyin.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi küçük bir kasede karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Hazırladığınız sosu bulgur ve yeşillik karışımına ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak salatalık ve kırmızı biber de ekleyebilirsiniz.
Salatayı iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.