Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Haşlanmış yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Ayrı ayrı rendeleyin.
Haşlanmış bezelye, havuç ve patatesi hazırlayın.
Bir servis tabağına önce ton balığını yayın. Üzerine ince bir mayonez tabakası sürün.
Ton balığının üzerine sırasıyla rendelenmiş yumurta akları, havuç, bezelye ve patatesi katmanlar halinde yerleştirin. Her katmanın arasına hafifçe mayonez sürün.
En üste rendelenmiş yumurta sarılarını serpiştirin. İsteğe bağlı olarak kıyılmış dereotu veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
Mimoza salatasını buzdolabında bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.