Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Beyinleri iyice yıkayın ve fazla zarlarını temizleyin. Bir tencerede su kaynatın ve biraz tuz ile limon suyunu ekleyin.
Beyinleri kaynayan suya ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suya alarak soğutun.
Soğuyan beyinleri küçük parçalara ayırın veya dilimleyin. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.
Beyin parçalarını sos ile iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Beyin salatasını sosla harmanladıktan sonra servis tabağına alın.