Yılbaşı Özel: Beyin Salatası Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu, özel günün kutlanmasının bir parçası olarak görülür ve bu yemekler genellikle yılın diğer zamanlarındaki yemeklerden farklıdır. Yılbaşı gecesi özenle hazırlanmış sofrada ana yemek kadar salatalar da göz kamaştırıcı olmalıdır. İşte Yılbaşı Gecesi, Ana Yemek yanında servis edebileceğin o Salata Tarifi Geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Kasım 2023 02:10
GÜNCELLEME
30 Kasım 2023 07:06
Yılbaşı Özel: Beyin Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.

İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...

Yılbaşı Özel: Beyin Salatası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet beyin (sığır veya kuzu)
  • 1 limonun suyu
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
  • İsteğe bağlı: maydanoz, kıyılmış

Nasıl Yapılır?

Beyinleri Hazırlama

Beyinleri iyice yıkayın ve fazla zarlarını temizleyin. Bir tencerede su kaynatın ve biraz tuz ile limon suyunu ekleyin.

Beyinleri Haşlama

Beyinleri kaynayan suya ekleyin ve yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğuk suya alarak soğutun.

Doğrama ve Sos Hazırlığı

Soğuyan beyinleri küçük parçalara ayırın veya dilimleyin. Bir kasede zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırarak sosunuzu hazırlayın.

Karıştırma ve Servis

Beyin parçalarını sos ile iyice karıştırın. İsteğe bağlı olarak kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Servis

Beyin salatasını sosla harmanladıktan sonra servis tabağına alın.

    Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa