Ses terapisi, kullanılan frekanslar ile beyin dalgalarının senkronize olmasını amaçlayan bir terapidir. Ancak terapinin kapsamı sadece beyin dalgalarının senkronize edilmesinden ibaret değildir; aynı zamanda enerji kanallarındaki tıkanıklıkların açılmasına ve çakra dengesinin sağlanmasına da katkıda bulunur.
Vedik öğretilere göre, ses terapisi var oluşa bütünsel bir yaklaşımla bakar. Zihin, fiziksel beden ve ruhun bir bütün olduğunu ve tüm sistemlerin birbirine bağlı olduğunu ifade eder. Bedendeki rahatsızlıkların, ruhu ve zihni de etkilediği düşünülür. Zihinsel travmalar, fiziksel dengesizliklere neden olan rahatsızlıkları tetikleyebilir. Ses terapisi, bu noktada fiziksel, zihinsel ve ruhsal bedeni kapsayarak şifalandırmayı amaçlar.
Seslerin şifa amacıyla kullanılması, birçok rahatsızlığın tedavisine yardımcı olabilir. Özellikle depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, anksiyete gibi psikiyatrik rahatsızlıkların semptomlarının hafiflemesine destek olabilir. Ayrıca, stresi azaltmaya, ani ruh hali değişimlerini dengelemeye, öğrenme güçlüğünü aşmaya, ağrı yönetimini sağlamaya, kolesterol seviyelerini ve kan basıncını düşürmeye, kalp hastalıkları riskini azaltmaya ve uyku problemlerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.