Yılbaşı sofralarında ana yemek kadar yanında servis edilecek salata da önemli. Salata hem göze hem mideye hitap edebilmeli.
İşte hem göze hem mideye hitap eden o salata Tarifi...
Yılbaşı Özel: Çıtır Milföy Çanağında Lor Salatası
Milföy Çanakları İçin Malzemeler:
- 4 adet milföy hamuru yaprağı
- 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Lor Salatası İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 adet küçük kırmızı soğan, ince doğranmış
- 1/2 su bardağı maydanoz, ince kıyılmış
- 1/2 su bardağı dereotu, ince kıyılmış
- 1 adet kırmızı biber, küçük doğranmış
- 1 adet yeşil biber, küçük doğranmış
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz ve karabiber
- Zeytin, salatalık, domates küpleri
Nasıl Yapılır?
Milföy Çanaklarını Hazırlama:
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Milföy hamurlarını tezgaha yayın ve her birini dörde bölün.
- Milföy parçalarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Milföy hamurlarını altın sarısı ve kabarık olana kadar yaklaşık 15-20 dakika fırında pişirin.
- Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Lor Salatası Hazırlama:
- Lor peynirini bir kaseye alın.
- İnce doğranmış kırmızı soğan, maydanoz, dereotu, kırmızı ve yeşil biberi ekleyin.
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- İsteğe göre zeytin, salatalık veya domates küpleri ekleyebilirsiniz.
Sunum:
- Her bir milföy çanağını dikkatlice lor salatası ile doldurun.
- Hemen servis yapın.
Yılbaşı Sofranıza Çok Yakışacak, Afiyet Olsun!