Yılbaşı Özel: Rokoko Tarifi

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez bir parçası olan tatlılar, hem göze hem de damağa hitap eden lezzetlerle yeni yıl kutlamalarına özel bir dokunuş katar. İşte, yılbaşı gecesi için hazırlayabileceğiniz, hem lezzetli hem de gösterişli bir tatlı tarifiyle sevdiklerinizin yüzünü güldürecek ve bu özel geceyi daha da unutulmaz kılacaksınız!

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
02 Aralık 2023 15:40
GÜNCELLEME
03 Aralık 2023 05:45
Yılbaşı Özel: Rokoko Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.

Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.

Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.

İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...

Yılbaşı Özel: Rokoko Tarifi

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 100 gram eritilmiş tereyağı veya margarin

Kreması İçin

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin

Üzeri İçin

  • Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Kekin Hazırlanışı

Öncelikle kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Pişirme

Kek karışımını yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.

Krema Hazırlığı

Kreması için, tüm malzemeleri (tereyağı hariç) karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyip mikserle çırpın.

Birleştirme

Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyunca dikdörtgen parçalar halinde kesin ve her parçanın içine hazırladığınız kremayı sürün. Rulo şeklinde sarın.

Son Dokunuş

Hazırladığınız rokokoları hindistan cevizine bulayın.


Mutlu Yıllar, Afiyet Olsun!

    Yorumlar (0 yorum)
    Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
    Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
    Sonraki Sayfa