Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.
Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.
Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.
İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...
Öncelikle kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Eritilmiş tereyağını, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
Kek karışımını yağlı kağıt serili tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Kreması için, tüm malzemeleri (tereyağı hariç) karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ve oda sıcaklığında tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
Pişen keki soğumaya bırakın. Soğuyunca dikdörtgen parçalar halinde kesin ve her parçanın içine hazırladığınız kremayı sürün. Rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız rokokoları hindistan cevizine bulayın.