Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.
Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.
Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.
İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...
Yumurtaları ve şekeri geniş bir kase içerisinde köpürene kadar çırpın.
İçine vanilya ve instant kahveyi ekleyin. Kahve tamamen eriyene kadar karıştırın.
Karışıma sütü ekleyin ve karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Karışım koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta kremayı sertleşene kadar çırpın.
Soğuyan kahveli karışımı çırpılmış kremaya yavaşça ekleyin ve spatula ile nazikçe karıştırın.
Kakaolu bisküvileri iri parçalar halinde kırın ve karışıma ekleyin. İsteğe bağlı olarak çikolata parçaları da ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız parfe karışımını bir kalıba dökün ve üzerini streç film ile kaplayın. En az 4 saat veya bir gece buzdolabında bekletin.
Parfenizi buzdolabından çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Üzerine kakao serperek sunabilirsiniz.