Tatlılar, genellikle kutlamaların ve özel günlerin bir parçasıdır. Yılbaşı gibi özel bir günde tatlı servisi, sofraya bayram havası katar ve kutlamayı daha anlamlı hale getirir.
Tatlılar, mutluluk ve bereketi temsil eder. Yılbaşı gibi bir toplanma anında tatlı paylaşmak, sevdiklerinizle mutluluğu ve iyi dilekleri paylaşmanın bir yoludur.
Yemek sonrası tatlı servisi, yılbaşı sofrasının lezzetli bir finalle tamamlanmasını sağlar. Tatlılar, yemeğin sonunda hoş bir tat bırakarak yemek deneyimini güzelleştirir.
İşte Yılbaşı sofranıza güzel bir final yaptıracak o tatlı...
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ön ısıtma yapın.
Büyük bir kasede yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.
Unu ve tuzu ekleyin, karıştırmaya devam edin.
Sütü, eritilmiş tereyağını ve vanilyayı ekleyin. Pürüzsüz ve akışkan bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Frambuazları hafifçe unlayın (böylece batmayacaklardır) ve karışıma ekleyin. Nazikçe karıştırın.
Karışımı yağlanmış bir fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Clafoutis, ortası hafifçe sallandığında ve kenarları altın rengi aldığında pişmiş demektir.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.